عراقچی: نه از ماندن ترامپ می‌ترسیم و نه از آمدن بایدن ذوق می‌کنیم

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: ما نه از ماندن آقای ترامپ وحشت زده می‌شویم نه از آمدن بایدن ذوق زده، ما بر اساس منافع خودمان تصمیم می‌گیریم و رفتار می‌کنیم.

به گزارش مشرق، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه امروز چهارشنبه در گفت وگویی در خصوص انتخابات آمریکا گفت: به عنوان یک کارشناس روابط بین‌الملل عبارت بهتری نسبت به عبارتی‌ که رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات ‌آمریکا استفاده کردند، نمی‌توانم به کار ببرم. واقعاً این انتخابات تماشایی است.

 وی افزود: کشوری که ادعای بزرگترین دموکراسی دنیا را دارد و قدیمی‌ترین سنت‌های دموکراتیک در آن حاکم است به وضعیتی می‌رسد که همه مواردی که کشورهای دیگر را به آن متهم می‌کردند الان در داخل خودشان اتفاق می‌افتد که همدیگر را به تقلب متهم کنند و کل انتخابات را به خاطر تقلب‌هایی که مدعی هستند، فاسد بدانند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه ادامه داد: اینکه طرفداران خودشان را به خیابان بکشانند، اردوکشی‌های خیابانی کنند و چیزهایی که به دیگران خرده می‌گرفتند و بعضاً مسخره می‌کردند الان خودشان تجربه می‌کنند. به نظرم اینها هیبت دروغین دموکراسی آمریکایی را کاملاً نشان داد و این هیبت را فرو ریخت و نشان داد که آنها هم از چه نقاط ضعف ساختاری برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید:

عراقچی: انتخابات آمریکا تاثیری بر سیاست‌های ایران ندارد

 این دیپلمات عالیرتبه کشورمان اضافه کرد: انتخابات آمریکا واقعیت دیگری را هم نشان داد و آن دو قطبی شدن جامعه آمریکا است. آمریکا به شرایطی رسیده که دقیقاً دو قطب تقریباً مساوی در آن وجود دارد و این دو قدرت با یکدیگر رقابت می‌پردازند و نمی‌توانند همدیگر را تحمل کنند.

وی گفت: ترامپ با همه خصایصی که از او می‌شناسیم تقریباً ۵۰ درصد جامعه آمریکا به وی رای می‌دهند. همه آن خصایص و رذایلی که در شخص ترامپ وجود دارد- آن سیاست‌های زورگویانه، قلدری‌ها و خلاف همه آن قواعد حرکت کردن-با همه اینها نصف جمعیت آمریکا طرفدار او هستند که به نظرم این موضوع قابل مطالعه است و این موضوع می‌تواند تهدیدی برای جهان باشد.

بیشتر بخوانید:

غش و ضعف روزنامه کارگزاران برای بی‌تدبیری بنزینی و پیروزی بایدن

عراقچی افزود: ترامپ چه برود چه نرود ولی تفکر ترامپیست و فکری که خود را برتر از همه دنیا می‌داند و قائل به هیچ همکاری نیست و همه توافقات و تعاملات بین المللی را کنار می‌گذارد و خود را اول می‌داند و هر چیز را قربانی می‌کند، در جامعه آمریکا ۵۰ درصد طرفدار دارد و این نشان می‌دهد که رهبران آمریکا غیر از خودشان جامعه آمریکا را هم به سمت انحطاط سیاسی پیش بردند و اینها چیزهایی است که دنیا به آن توجه می‌کند.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره رفتارهای دو ماه آینده ترامپ گفت: این روزها حدس و گمان هایی زده می‌شود و شایعاتی وجود دارد مبنی براینکه در دو ماه آینده ترامپ در سطح بین المللی و به خصوص در رابطه با ایران چه می خواهد بکند.

 وی خاطرنشان کرد: ترامپ نشان داد که به چیزی پایبند نیست و هر کاری ممکن است انجام دهد بنابراین ما باید این را بدانیم ولی نکته دوم که از نکته اول مهمتر است، اینکه هر کاری هم انجام دهد نتیجه‌ای نخواهد گرفت.   ترامپ چهار سال هر کاری خواسته کرده است و خودشان دو سه هفته پیش گفتند دیگر تحریمی نمانده که بخواهیم اضافه کنیم بعد دوباره از سیلاب تحریم‌های جدید نام می برند.  مشخص است که می‌خواهند با فضای روانی ما بازی کنند و نسبت به آینده نا امید کنند.  

عراقچی این فضاسازی‌ها را در ادامه سیاست فشار حداکثری ذکر کرد و افزود: سیاست فشار حداکثری آمریکا غیر از تحریم‌هایی که در عرصه میدانی تحمیل کرد و فشارهایی که در فضای بین‌المللی وارد آورد، به لحاظ ذهنی و فکری هم خیلی کار کرد و سعی کرد مقاومت مردم ایران را بشکند ولی ناموفق بود.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان گفت: الان یکی از نکاتی که همه دنیا در مورد آن صحبت می‌کنند و همه دنیا پذیرفته‌اند این است که سیاست فشار حداکثری سیاست شکست خورده و به هیچ یک از اهداف خود نرسیده البته نمی‌گویم برای ما هزینه و سختی نداشته است ولی سیاست ما مقاومت بوده و این مقاومت را به احسن وجه تا آخر جلو بردیم و ایستادگی کردیم.

بیشتر بخوانید:

بادکنک بایدن، به جای بدهی هنگفت؟!

وی خاطرنشان کرد: در دو ماه آینده ممکن است ابعاد جدیدی به این فشار اضافه کنند بعضی‌ها می‌گویند می‌خواهد زمین سوخته تحویل دولت بعدی بدهد.  به نظر من کاری بیشتر از این تا الان انجام داده نمی‌تواند انجام دهد مگر یکسری تلاش هایی که روی روان مردم تاثیرات منفی بگذارد که باید مراقب باشیم.

عراقچی تصریح کرد: مردم ما تا الان در برابر این سیاست به خوبی ایستادگی کردند و در آینده هم ایستادگی خواهند کرد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره سیاست احتمالی بایدن درخصوص برجام گفت: در خصوص برجام باید بگویم ما نه از ماندن آقای ترامپ وحشت زده می‌شویم نه از آمدن بایدن ذوق زده می شویم ما بر اساس منافع خودمان تصمیم می‌گیریم و رفتار می‌کنیم.  

بیشتر بخوانید:

فرش قرمز بی‌سابقه اصلاح‌طلبان و دولت زیر پای بایدن

وی ادامه داد: آقای بایدن و حزب دموکرات در مانیفست سیاسی خود قبل از انتخابات اعلام کردند که می‌خواهند به برجام برگردند که البته راه برای بازگشت به برجام بسته نیست. میز مذاکرات برجام و میز ۱+۵ را ما ترک نکردیم آنها ترک کردند و می‌توانند دوباره برگردند ولی چالش هایی هم وجود دارد.

عراقچی ادامه داد: باید بپذیریم در چهار سال گذشته واقعیاتی اتفاق افتاده و تحولاتی در عرصه میدانی و سیاسی رخ داده که باید مد نظر قرار بگیرد و در مورد آن صحبت و تفاهم شود. اینطور نیست که برجام دروازه ای باشد که هر کس هر وقت خواست برود و هر وقت خواست برگردد به هر حال قواعد و شرایطی دارد که باید مذاکره کرد ولی راه بازگشت باز است.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند ما با آمریکا هیچ مذاکره ای نداریم جز سر میز مذاکره ۱+۵. اگر می‌خواهند مذاکره کنند باید در چهارچوب ۱+۵ و نه دوجانبه برای منافع خودمان مذاکره خواهیم کرد.

وی یادآورشد: ما منتظر میمانیم که اولا ببینیم بایدن سرکار می‌آید و دوما لابی‌های صهیونیستی و غیرصهیونیستی آیا اجازه می‌دهند که آمریکا سیاست خود را عوض کند و ثالثا با چه رویکردی می‌خواهد بیاید که ما براساس منافع خودمان تصمیم خواهیم گرفت که آیا با تقاضای آمریکا برای ورود مجدد به برجام چگونه برخورد کنیم.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه اظهارداشت: طبیعتاً نیاز به یک سری مقدمات و گفت و گوها و صحبت‌هایی وجود دارد که به یک تفاهمی برای چگونگی بازگشت به برجام داشته باشیم.

وی درباره جبران خسارت‌ها هم گفت: اگر آمریکا برگردد تمامی تحریم‌هایی که گذاشته اند،  باید برداشته شود یعنی این نه شرط برجام و بلکه خود برجام است. حضور آمریکا در برجام یعنی برداشتن همه تحریم‌هایی که به خاطر موضوع هسته‌ای به مردم ایران تحمیل کردند بنابراین به طور طبیعی باید این اتفاق بیفتد که البته چالش‌های دیگری هم هست که باید درباره آنها صحبت کنیم و شرایط بازگشت آمریکا به برجام را به گونه‌ای که منافع مردم ایران تامین شود را فراهم کنیم.

عراقچی با تکذیب تعطیلی رایزنی‌های اقتصادی و بازرگانی سفارت‌خانه‌ها گفت: رایزنی‌های بازرگانی و رایزنی‌های اقتصادی ما توسط وزارت امورخارجه اعزام نمی‌شوند بلکه از سوی وزارت صمت اعزام می شوند اما همه سفارتخانه‌های ما رایزن اقتصادی و کارشناس اقتصادی که خود وزارت خارجه اعزام کرده را دارند.  

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان گفت: به نظر من افراد و تعداد آنها مهم نیست مهم مأموریت هایی هست که به سفارتخانه‌های ما داده می‌شود. الان در شرایط تحریمی سفارتخانه‌های ما در خارج از کشور  چند ماموریت دارند که اولین آن ماموریت اقتصادی است. خود سفیر و همه کارمندان از نظر ما رایزنان و کارشناسان اقتصادی هستند و باید ماموریت های اقتصادی را دنبال کنند که در راس آنها مقابله با تحریم و راههای جبرانی برای عبور از سدهایی است که آمریکا ایجاد کرده است.  

وی یادآورشد: مقداری تعدیل نیرو بوده آن هم به خاطر کمبود بودجه ای و بعضی تحولات ساختاری بوده است. اما به نظر من اصلا این موضوع که کجا رایزن داریم یا نداریم مهم نیست، مهم این است که کل سفارتخانه رایزن اقتصادی است و خود سفیر و کارمندان ماموریت اقتصادی دارند.

 معاون وزیر امور خارجه گفت:  ماموریت دوم سفارتخانه های ما که بسیار مهم است، جلوگیری از اجماع سازی آمریکا علیه ایران است که نمود آن را مدتی پیش دیدید که جامعه جهانی در مقابل آمریکا در شورای امنیت ایستاد و آمریکا نتوانست اجماعی علیه ما ایجاد کند و خود آمریکا منزوی شد.

عراقچی اظهار داشت: بنابراین ما به جای اینکه در نمایندگی‌هایمان به افراد نگاه کنیم، باید به ماموریت‌ها نگاه ‌کنیم که ماموریت اقتصادی در راس آن است.

وی در این گفت و گو درباره آخرین وضعیت پول‌های بلوکه شده هم گفت: در این زمینه رایزنی‌هایی با کشورهایی مورد نظر داریم و هر روز به طور خاص رایزنی با عراق، کره جنوبی و ژاپن داریم به خاطر این که مبالغی که در این کشورها هست بیشتر از کشورهای دیگر است.

این دیپلمات عالیرتبه گفت: موانعی که وجود دارد مقداری واقعی است. به هر حال تحریم های آمریکا و تهدید آمریکا به این که اگر این پول‌ها را بلوکه نکنند و به ایران بدهند با مجازات‌های آمریکا مواجه خواهند شد اگر چه غیرقانونی است اما به خاطر سلطه مالی آمریکا یک واقعیت است که باید بپذیریم. یک مقداری هم بهانه جویی است که آن کشورها  از فرصت سوء استفاده هم می‌کنند. با این که گاهی اوقات راه‌هایی هم باز می‌شود می‌توانند انجام دهند ولی به بهانه تحریم‌ها خودداری می‌کنند.

عراقچی اظهار داشت: رایزنی‌های ما به طور مستمر وجود دارد. در قالب مکانیسم های خلاقانه‌ای که توانستیم ابداع کنیم بخشی از این پول‌ها برگشته است. بقیه هم در حال کار است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
    2 0
    حتما باپرتاب خود کار پدرشون را در میاریم.
  • محمد IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
    0 3
    "ما نه از ماندن آقای ترامپ وحشت زده می‌شویم نه از آمدن بایدن ذوق زده". این شد یه چیزی. درود. دیپلمات یعنی همین، شجاع و نترس. داری یاد میگیری عراقچی. راستی از لیست سیاه من خارج شدی. :)
  • IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
    4 0
    عراقچی گفته ::: نه از ترامپ میترسیم و نه با بایدن ذوق میکنیم.!!!!!!!!!!! عزیزان ،بازی شهروند و مافیا رو دیدید؛؛؛( این صحبتهای یه مافیاست) گول نخورید.مافیا رو بایست از عملکردش«برجام» شناخت نه گفتارش.
  • خسرو IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
    1 0
    واقعا راست میگی
  • دانیال IR ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
    3 0
    باید پدر این کره اشغالی(جنوبی) رو هم سر فرصت در آورد حضور در بازار ایران برای نوکران آمریکا و شریکان غیرقابل اطمینان و ناروزنی چون کره اشغالی باید تبدیل به آرزو شود روابط خود را باید با خصم این کشور نوکرمنش یعنی جمهوری دومکراتیک خلق کره همه جانبه توسعه دهیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس